Leftor d.o.o.

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je osnovana 2006. godine. Početni kapital je vlasnik, Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., obezbjedio pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

Osnovna djelatnost naše naše kompanije je izgradnja WEB informacionih sistema i vezanih usluga (hosting, domene, projektovanje i programiranje, razvoj i implementacija rješenja, desktop i mobilnih aplikacija, e-commerce rješenja, integracija online plaćanja i sl.), za klijente ili za sopstvene projekte.

Ponosno ističemo da je Leftor d.o.o. vodeća hosting kompanija u BiH sa preko 5000 zadovoljnih klijenata. Činjenica da imamo daleko najveći broj klijenata u oblasti web hosting usluga i registracije internetskih domena u BiH govori u prilog našeg rada, stručnosti, pouzdanosti i uzajamnog povjerenja koje sa svojim klijentima razvijamo tokom svih ovih godina postojanja.

Ekipa koju okuplja naša kompanija posjeduje bogato iskustvo u projektovanju i programiranjuju što nam omogućava da uspješno realizujemo i najzahtjevnije ideje i projekte svojih klijenata. Projektovanje i razvijanje kvalitetnih i inovativnih WEB i mobilnih aplikacija nam omogućava da svoja rješenja uspješno plasiramo i na tržišta koja zahtijevaju visoke standarde, kao što su zemlje Evropske unije i SAD.

Poznati smo i kao pioniri uvođenja inovativnih usluga na tržište BiH. Bili smo jedna od prvih kompanija koja je na našem tržištu ponudila online naručivanje knjiga (knjiga.ba), hrane (tanjir.ba), satelitsko praćenje vozila (pracenje.ba)… i definitivno prva kompanija u BiH koja je razvila i ponudila uslugu samostalnog online kreiranja web stranica mojWeb.ba.

Leftor Timeline

2014

mojWeb

mojWeb

Novi sistem za kreiranje web stranica mojWeb. Kako je pokazalo dosadašnje iskustvo, svakom klijentu je najvažnije da proces izrade web stranica, bude maksimalno razumljiv, jednostavan i transparentan, bez obzira na složenost projekta. Iako je web prezentacija jedan od osnovnih alata promovisanja, za većinu je još uvijek nepoznanica.

2013

Afazija

Afazija

Na prezentaciji održanoj u organizaciji kompanije „Leftor“ d.o.o. Tuzla, u subotu, 15.06.2013, u prostorijama Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli predstavljena je prva i jedina računarska aplikacija namijenjena tretmanu osoba sa afazijom i drugim poremećajima verbalne komunikacije na našem govornom podrčju.

2013

2013

2013

Kompanija “Leftor d.o.o.” iz Tuzle je po narudžbi BH Telecom-a izradila i isporučila novi telefonski imenik na CD-u, koji će uskoro biti dostupan u poslovnicama BH Telecoma. Ovo je samo još jedan u nizu uspješnih projekata koje je kompanija “Leftor” završila u zadanom roku.

2012

2012

2012

Uspješno je završen još jedan značajan projekat – izrada informacionog sistema za potrebe Granične policije BiH (ISGP). Sistem će Graničnoj policiji omogućiti kvalitetnu evidenciju i praćenje protoka ljudi i transportnih sredstava.

2011

Tanjir.ba

Tanjir.ba

Leftor je 30.09.2011 zvanično pustio u funkciju svoj novi portal tanjir.ba namijenjen on line naručivanju i brzoj dostavi hrane za područje grada Tuzle.

2011

GameHosting.ba

GameHosting.ba

Dana 05.09.2011. godine, zaključen je ugovor o preuzimanju vlasničkog udjela u servisu gamehosting.ba. Ovim ugovorom Leftor d.o.o. je postao pravni i finansijski nasljednik servisa, te preuzima sve pravne i finansijske obaveze prema postojećim korisnicima, što ukljucuje i nastavak game hostinga za korisnike koji su usluge unaprijed platili.

2008

2008

2008

Kompanija Megri d.o.o. mijenja svoju djelatnost, u budućnosti će se baviti nekretninama i uvozom automobila. LEFTOR kompanija ima veoma veliko iskustvo u WEB hostingu i izradu WEB aplikacija, i zato je Megri d.o.o. prepustio sve svoje korisnike i svu svoju tehnologiju kompaniji LEFTOR d.o.o.

2007

2007

2007

LEFTOR d.o.o. je 20.11.2007. godine kupila Multicom hosting biznis od kompanije Multicom d.o.o. Potpisanim ugovorom LEFTOR d.o.o. je je postao pravni i financijski nasljednik “Multicom Internet Usluga” i preuzima sve pravne i financisjke obaveze prema korisnicima koji su unaprijed platili usluge Multicomu.