Zašto odabrati LEFTOR d.o.o.

Odabir firme koja će vam omogućiti prisustvo na Internetu može biti frustrirajući proces. Naravno, Vi tražite partnera koji vam omogućava odgovarajuću uslugu čija će cijena biti srazmjerna kvalitetu usluge koju za tu cijenu očekujete. Vi tražite partnera koji poštuje Vaš rad i ličnost, i koji će stalno raditi na tome da Vas učini sretnim i zadovoljnim, te shodno tome stalno znati vaše potrebe. Postoji veliki broj firmi koje se bave Internet uslugama… Zašto odabrati nas?

Od postanka 1998. godine naš primarni cilj je zadovoljstvo korisnika. Naši timovi su zbog toga u stalnom kontaktu sa Vama kako bismo zajedno došli do rezultata koji će biti na obostrano zadovoljstvo. Od nas možete zatražiti bilo kakav tip podrške vezan za hostanje Vaše web stranice, transfer domene,  konfiguraciju PHP skripti, … Kako bismo Vam olakšali upravljanje vašim web lokacijama preveli smo alate za administraciju (Control Panel) na naš jezik. Ovo Vam omogućava lakše i komfornije upravljanje web prezentacijama. Uvijek težimo usavršavanju našeg primarnog cilja: istinskog zadovoljstva korisnika. Istinska i profesionalna briga za korisnika je nešto što nam daje prednost pred konkurencijom i zbog toga ćemo na njoj stalno istrajavati.
Hosting uslugama se u kontinuitetu bavimo od 1998. godine i opslužujemo više korisnika iz BiH nego sve druge BiH firme zajedno. Jedina smo hosting kompanija iz BiH koja je opstala sve ovo vrijeme i koja i dan danas radi i isporučuje kvalitetne usluge svojim korisnicima. Opslužili smo i opslužujemo svakodnovno na hiljade zadovoljnih klijenata, a neki od njih su sa nama od samog početka. Našu listu referenci možete pogledati ovdje.
Koliko god da su važni tehnički parametri paketa kojeg kupujete, još je važnija podrška koju možete dobiti od nas. Ovo posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama kad se desi neka neželjena stvar u momentu kada Vam je to najmanje trebalo. Zbog toga postoji naš Centar za podršku. Svim našim korisnicima pružamo podršku putem Tiketing sistema, E-mail i telefona. Nama se uvijek možete obratiti na našem jeziku, putem lokalnog telefonskog broja, i dobiti odgovarajući savjet, prijedlog ili rješenje Vašeg problema.
Vlasništvo nad domenom je važna stvar. Često se dešava da zbog Vaših silnih obaveza zaboravite da je produžite i da se ona ugasi. U tom slučaju može se desiti i da je preuzme Vaš konkurent. Naš sistem za komunikaciju sa klijentima nam omogućava da Vam nikad ne zaboravimo poslati upozorenja na vrijeme. Čak i ako Vi zaboravite da uplatite produženje usluge na vrijeme, ili se ne sjetite javiti nam, mi ćemo Vas četiri sedmice prije svakog ključnog termina podsjetiti o Vašim nadolazećim obavezama koje imaju vremenske limite.
LEFTOR je pravni nasljednik Multicom Hostinga i bavi se WEB hostingom i sličnim uslugama od 1998. godine. Jedina smo hosting kompanija iz BiH koja je opstala sve ovo vrijeme i koja i dan danas radi i isporučuje kvalitetne usluge svojim korisnicima. Opslužili smo i opslužujemo svakodnovno na hiljade zadovoljnih klijenata, a neki od njih su sa nama od samog početka.
LEFTOR primarno zapošljava inžinjere informatike i inžinjere elektrotehnike. Pored završenog formalnog fakultetskog obrazovanja, većina uposlenika posjeduje Cisco i Microsoft certifikate. Imamo dva tehnička tima, jedan za razvoj WEB aplikacija i drugi tim za bazne WEB hosting usluge i podršku. Firma trenutno zapošljava preko 20 radnika.
Firma zapošljava osim hosting stručnjaka i jako veliki broj iskusnih programera. Zbog toga smo u mogućnosti da Vam pomognemo u rješavanju specifičnih programerskih problema. U mogućnosti smo da Vam uradimo optimizaciju baze ili koda ili da Vam pomognemo pronaći problem u aplikaciji.
Mi ne tvrdimo da smo najjeftiniji na tržištu, znamo da nismo. Ono što je sigurno je da ćete za svoj novac dobiti odgovarajuću profesionalnu i kvalitetnu uslugu. Sve naše usluge dolaze sa velikom listom standardnih mogućnosti, sa skoro beskonačnom proširivošću i podrškom našeg brzog, stručnog i profesionalnog tima. Lider smo na tržištu BiH i hostiramo više stranica nego bilo koja druga hosting kompanija iz BiH. Klijenti su prepoznali kvalitet.
Jedna smo od rijetkih kompanija u BiH koja može da prihvati hostiranje i velikih portala, koji imaju preko 10.000 jedinstvenih posjetilaca na dan. Trenutno hostiramo preko 20 velikih BiH news ili web shop portala.
Na svim našim paketima se svaki dan prave zaštitne kopije (backup) i u svakom momentu imamo barem 3 backup-a Vaših podataka: dnevni, sedmični i mjesečni. U slučaju havarije, ili po Vašem zahtjevu možemo vratiti sve podatke iz backupa na Vaš paket.
Naši serveri su spojeni višestrukim vezama na Internet okosnicu (backbone), osiguravajući da su Vaše stranice bliže i brže Vašim posjetiocima. Veza na Internet je realizovana putem nekoliko najvećih svjetskih Internet providera. Naši serveri su u velikim zaštićenim Data centrima u Zapadnoj Evropi, u SAD i u BiH.
Svi naši serveri i komponente koje čine našu mrežu se prate 24 sata dnevno, 365 dana u godini. U slučaju nepredviđenog kvara, ispada, softverskog problema ili prekida mreže naš sistem za praćenje će automatski obavijestiti nadležnu osobu. U isto vrijeme naš će sistem pokušati otkloniti grešku automatski preusmjeravajući vezu na drugog providera ili restartujući problematični softver. Pouzdanost se ne zaustavlja tu. Mi shvatamo da je neophodno koristiti pouzdane i proširive komponente i zbog toga koristimo isključivo Brand Name servere. Naš mrežni uptime je u prosjeku 99,9% godišnje.
LEFTOR već godinama posjeduje licencu za registraciju lokalnih .ba domena. Preko nas je moguće, bez komplikovane procedure kupiti bilo koju slobodnu .ba domenu. Kupovinom .ba domene kod nas sav posao možete završiti na jednom mjestu u jednom potezu.
Svi naši serveri koriste Intelove 64 bitne procesore i brze hard diskove (SSD) kako bi se postigle maksimalne performanse. Svi Web serveri su posebno namijenjeni Web hostingu, a podaci se prenose putem lokalne mreže koristeći Cisco switcheve i isporučuju na Internet putem višestrukih veza preko Cisco routera.
Sve je dobro dok radi. Ali, po statistici, serveri se kvare, stradaju ponekad hard diskovi ili se dese neke veće havarije. Zahvaljujući prethodnim iskustvima, poboljšanim metodama backupa, te uhodanim procedurama koje primjenjujemo u mogućnosti smo da i u slučaju teških havarija oporavimo Vaše podatke najkasnije za 6 sati.
Mi nemamo skrivenih izdataka, ono što vidite je ono što plaćate. Trebate paziti na vrlo jeftine ili besplatne usluge koje Vam nudi konkurencija, velike su šanse da njihove usluge sadrže skrivene troškove koje će Vam naplatiti tek kada postanete njihov korisnik.
Ljudi se osjećaju ugodno preporučujući naše usluge svojim prijateljima i poslovnim partnerima zato jer znaju da mi ne samo da opravdavamo, nego i premašujemo njihova očekivanja. Zašto usput i ne zaraditi? Sa partner programom možete zaraditi uz svakog novog korisnika, a ujedno i opravdati povjerenje koje Vam je ukazano.
Pored našeg kontrol panela, mi Vam nudimo veliki izbor dodatnih opcija kako biste još više napredovali. Bilo da želite dodatne domene, dodatne email adrese, baze ili rješenja za Internet poslovanje mi Vam možemo pomoći. Trebate li pomoć u Web dizajnu ili izradi WEB aplikacije možete konsultovati naš tim, ili zatražiti kompletnu izradu sajta.