Omogućite online plaćanje na Vašoj stranici

Ako želite da posjetioci Vaših stranica ili kupci u Vašem web shopu imaju mogućnost automatskog plaćanja kreditnim karticama, osim izrade web stranice ili web trgovine trebate omogućiti online autorizaciju kreditnih kartica u realnom vremenu. Tu uslugu u ponudi imaju kompanije koje nazivamo payment gateways ili online sistemi za internet naplatu. Payment gateway na Vašoj stranici ili web shopu se u trenutku kupovine spaja s bankom preko Interneta i provjerava kredibilitet nositelja kreditne kartice. Transakcija i provjera obavlja se u stvarnom vremenu i traje nekoliko sekundi.

Kada kupac upiše sve podatke koji su traženi i klikne opciju “Kupi”, Vaša web stranica ili  trgovina povezuje se s payment gatewayem koji je povezan s odgovarajućom bankarsko-kartičarskom kućom. Bankarsko-kartičarska kuća provjerava podatke o kreditnoj kartici (valjanost same kreditne kartice i platežna sposobnost kupca). Ako su podaci ispravni, kupac dobiva potvrdu o uspješnoj narudžbi i kupovina je zaključena. Ako podaci nisu ispravni, kupac dobiva poruku zbog čega njegova narudžba nije prihvaćena i kako se to može ispraviti.

Brz i jednostavan način plaćanja.

Ubrzajte prodaju Vaših proizvoda, ponudite korisnicima da na brz i jednostavan način mogu izvršiti uplatu. Svakim danom trend ide ka kartičnom plaćanju. Za vrijeme koje prođe da dobijete uplatu standardnim načinom uplate, kartičnim plaćanjem korisnik je već dobio proizvod kojeg je naručio.

Woman hands, laptop, credit card, shopping online payment
razvoj06

Pregled uplate Vašeg Web Shop-a.

Od sada možete pratiti online uplate na Vaš Web Shop. Imajte uvid u Vaše finansije, bez da morate posjedovati dodatan software.

Ako želite zaprimati uplate i iz inostranstva, tada Vam je payment gateway posebno potreban jer strani državljani preferiraju kreditne kartice. Svi navedeni payment gateway sistemi koje Vam nudimo podržavaju uplatu putem kreditnih kartica stranih državljana.

Postupak za omogućavanje online naplate kreditnim karticama

  • Kontaktirajte izravno payment gateway tvrtku koja će Vam pružiti kontakt podatke osoba u bankarskim / kartičarskim kućama s kojima ćete potpisati ugovor o prihvaćanju kreditnih kartica u Vašem web shopu.
  • Zatražite priključenje na payment gateway koji ste odabrali tako da kontaktirate payment gateway kompaniju.
  • Informišite Leftor o izabranom payment gateway-u.
  • Pošaljite nam sve podatke koje ste dobili od payment gateway kompanije koju ste odabrali (korisničko ime, šifru i upute).
  • Nakon toga Leftor će dovršiti proces integracije u saradnji s payment gateway kompanijom.

Podignite nivo sigurnosti Vaše web trgovine

sigurnosna zaštita Vaših podataka

Dodaci za WEB hosting

Najpopularniji paket

Hosting bez ograničenja

Web stranica za 5 minuta!