LEFTOR na prvoj Meet Magento Hrvatska konferenciji

LEFTOR na prvoj Meet Magento Hrvatska konferenciji

Najpopularnija open source platforma za izradu eCommerce rješenja – Magento, oko sebe okuplja zajednicu programera i eCommerce stručnjaka. Meet Magento je zajednički naziv za događaje širom svijeta koje organizuje Magento zajednica. Svake godine ova konferencija se održava u 20-ak zemalja i ugosti preko 10.000 sudionika.

Na konferenciji u Osijeku se okupilo više od 200 vlasnika i voditelja web trgovina iz Hrvatske i regije uz Magento, eCommerce i digitalne stručnjake.

Konferencija je organizovana u dva dijela (tehnički i poslovni) u sklopu kojih je održano 26 prezentacija i panela. Prvi Meet Magento Hrvatska je u tehničkom dijelu imao naglasak na Magentu, dok je poslovni dio predavanja bio posvećen eCommerceu uopšteno.

Jedan dio našeg tima je prisustvovao poslovnom dijelu konferencija, a drugi dio tehničkom dijelu na kome je svoje iskustvo i znanje sa zajednicom podijelio i naš Kristijan Smiljanić kroz predavanje na temu: How to properly override Magento 2 core functionality.

Pored izuzetno interesantnih i relevantnih predavanja u oba dijela, jedna od najvećih vrijednosti Meet Magento konferencije je prilika za razmjenu znanja i iskustava te širenja poslovne mreže.

Zahvaljujemo se domaćinima iz agencije Inchoo na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu.

Leave a Reply