Zašto odabrati virtualni server (VPS)?

Obični hosting paketi su pravljeni po standardu za uobičajene upotrebe, spram većine klijenata. U pojedinim slučajevima se desi da Vama treba nešto drugačije ili nešto novo što nije podešeno u standardnom paketu. Takođe, može se desiti da Vam treba neka posebna mogućnost, kao SSH pristup do servera, mogućnost instalacije posebnog sistemskog software-a, protokola ili neka previše stara ili previše nova verzija software-a ili sistemske biblioteke.

U slučaju ako Vam treba potpuna kontola nad cijelim operativnim sistemom root / administrator pristup, i sloboda da promijenite sve do zadnjeg parametra, ona je za Vas VPS rješenje. A neke od najvećih prednosti VPS sistema su:

Totalni administratorski pristup: root account ili administrator account

Kupovinom VPS servera dobijate root ili administrator pristup na virtuelnoj mašini, i time kontrolu nad svim dijelovima virtuelnog servera. To Vam daje slobodnu da cijeli sistem podesite po Vašoj želji, da ga promijenite, i konfigurišete za Vaše potrebe.

Mogućnost spajanja na server sa protokolom: SSH, VNC, Remote Desktop

Vašem virtuelnom serveru možete da pristupite kroz uobičajene protokole. Ako je Linux OS, korištenjem SSH, ili ako je Windows OS, korištenjem Remote Desktop protokola. Osim toga svim virtuelnim mašinama se može pristupiti kroz VNC sistem, te kroz njega nadzirati čak i boot proces virtuelne mašine.

Mogućnost postavljanja Operativnog Sistema po izboru

Naš sistem ime predpodešene image za popularne operativne sisteme: Ubuntu Server, Ubuntu Desktop, CentOS, i uz par klikova se može mašina resetovati i inicijalizirati sa predefinisanim image-om operativnog sistema. U slučaju da Vama treba neki drugi operativni sistem, Windows ili neki drugi OS, to nije nikakv problem. Naš sistem podržava instalaciju bilo kojeg OS-a iz image fajlova koje mi imamo ili koje Vi obezbjedite.

Pokretanje Software-a po želji, i verzija sistemskih programa po želji

Na virtuelnoj mašini možete da pokrenete bilo koji software koji želite, programski jezik, web server ili neki drugi servis. Takođe možete odabrati da staviti najnoviju ili neku staru verziju, sve je do Vaših potreba. Takođe imate mogućnost da instalirate i podešavate sve sistemske biblioteke i sistemske programe.

Garantovani resursi: RAM, CPU i Bandwidth

Virtuelne mašine konfigurišemo na taj način da garantemo količinu raspoloživog RAM-a za mašinu, kao i broj procesorskih jezgri. Svaka virtuelna mašina može u 100% iznosu, uvijek, da koristi dodijeljene joj resurse, i postoji garancija da neka druga virtuelna mašina na sistemu ne može da preoptereti Vašu mašinu.

Poseban Panel za kontrolu VPS-a, udaljeni reset i sl.

Uz kupljenu virtuelnu mašinu dobijate i poseban kontrol panel sa kojim možete da radite osnovne operacije na virtuelnoj mašini, tipa: da je resetujete, upalite ili ugasite, da joj pristupite kroz WEB bazirani VNC klijent, da promijenite lozinku i sl.

Backup i Restore cijele virtuelne mašine u image file

Moguće je uraditi backup cijele virtuelne mašine, i operativnog sistema, i svih instaliranih aplikacija. U kontra procesu, restore, može se iz backup image vratiti cjelokupna virtuelna mašina u život. Takođe, moguće je praviti FTP backup važnih fajlova sa virtuelne mašine na poseban LEFTOR backup server.

Mogućnost promjene resursa virtuelne mašine, broja CPU i RAM na zahtjev

U mogućnosti smo da Vam bez reinstalacije virtuelne mašine dodijelimo ili ukinemo CPU jezgre ili dodijeljeni RAM, na zahtjev.

Virtuelna mašina ima statičnu javnu IP adresu i 100Mbit/s brzinu mreže

Svaka virtuelna mašina kupljena kod nas dobija statičnu javnu IP adresu iz našeg posebnog spektra IP adresa i možete je koristiti za uspostavljanje svojih usluga. Svaki naš bazni server ima 1Gbit/s mrežnu karticu, a svaka virtuelna mašina ima pravo na korištenje 100Mbit/s na mrežnom adapteru.

Kad hardware zastari premjestit ćemo Vašu virtuelnu mašinu na novi hardware

Hardware zastari, kad tad. Virtuelna mašina u tom slučaju ima prednost, jer je možemo jednostavno prebaciti sa jednog hardwera na drugi, bez reinstalacije operativnog sistema. Kod dedicated servera to je teška i često nemoguća operacija.

Centar za podršku dostupan na našem jeziku

Koliko god da su važni tehnički parametri VPS kojeg kupujete, još je važnija podrška koju možete dobiti od nas. Ovo posebno dolazi do izražaja u kriznim situacijama kad se desi neka neželjena stvar u momentu kada Vam je to najmanje trebalo. Zbog toga postoji naš Centar za podršku. Svim našim korisnicima pružamo podršku putem Tiketing sistema, E-mail i telefona. Nama se uvijek možete obratiti na našem jeziku, putem lokalnog telefonskog broja, i dobiti odgovarajući savjet, prijedlog ili rješenje Vašeg problema.

Mi pazimo na to da se sve desi na vrijeme

Često se dešava da zbog Vaših obaveza zaboravite da produžite uslugu i da se ona ugasi. U tom slučaju može se desiti da Vaš servis stane. Naš sistem za komunikaciju sa klijentima nam omogućava da Vam nikad ne zaboravimo poslati upozorenja na vrijeme. Čak i ako Vi zaboravite da uplatite produženje usluge na vrijeme, ili se ne sjetite javiti nam, mi ćemo Vas četiri sedmice prije svakog ključnog termina podsjetiti o Vašim nadolazećim obavezama koje imaju vremenske limite.

Zašto virtualni serveri?

Testni game serveri

Dodaci za WEB hosting

FAQ